fbpx Ще си сътрудничим с Обединените арабски емирства в сферата на туризма | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Ще си сътрудничим с Обединените арабски емирства в сферата на туризма

За първи път ще бъде създадена нормативна рамка за сътрудничество в областта на туризма между България и Обединените арабски емирства. Това предвижда одобрен от правителството проект на меморандум за разбирателство между Министерството на туризма на Република България и Министерството на икономиката на Обединените арабски емирства.

Документът отразява готовността на двете държави да създадат най-благоприятни условия за взаимноизгодно партньорство в сектора. Те ще насърчават инвестициите в него и ще участват в международни туристически и инвестиционни изложения, организирани на тяхна територия. Меморандумът поставя фокус и върху стимулиране на инициативите за популяризиране на културно-историческите паметници с цел двустранно развитие на културния туризъм.

България и ОАЕ ще обменят информация и опит също в администрирането на хотели и курорти, в организирането на учебни програми и техники за обучение на кадри в туризма, в сферата на събирането на туристическите данни и в статистиката, в лицензирането на туристически съоръжения, както и в развитието на здравния туризъм.

Двете страни ще задълбочат сътрудничеството си и в рамките на международни форуми и по линия на международни формации като Световната организация по туризъм към ООН и др.