fbpx Първите безконтактни карти дебитни карти PayPass у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Първите безконтактни карти дебитни карти PayPass у нас

Първите безконтактни дебитни MasterCard® PayPass™ карти в България вече са факт. Българо-Американска Кредитна Банка е първата банка в системата на българския национален картов оператор БОРИКА-БАНКСЕРВИЗ, която въвежда безконтактната технология. Новите дебитни карти от MasterCard на практика ползват предимствата на кредитните карти – с тях може да се правят резервации на хотел, rent-a-car, самолетни билети и други, но ще бъдат предпочитани от хората, които имат собствени средства и не желаят да имат оценка на кредитоспособност и документи за доходи. Това са единствените карти в България, издавани едновременно с ПИН за плащане и теглене в брой и с Парола за сигурни плащания в Интернет. Всички дебитни карти на банката ще бъдат без такса за теглене на банкомат в цялата страна.

PayPass вече е на разположение в 48 държави по света и се приема в близо 550 000 търговски локации. В България MasterCard PayPass карти могат да се използват на разнообразни локации като магазини за дрехи и храна, спортно оборудване, аптеки, бензиностанции и други.
За усъвършенствана сигурност в интернет картите MasterCard PayPass на БАКБ ще имат SecureCode за 3D secure плащания онлайн. Картите ще бъдат без такса поддръжка за картата през първата година, като след това за стандартната карта таксата ще е 20 лв, а за златна карта – 50 лв.