fbpx Rakuten подкрепя социални проекти на дами предприемачи в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Rakuten подкрепя социални проекти на дами предприемачи в България

Viber стартира кампания в подкрепа на проекти с кауза, създадени от български предприемачи. Компанията ще си партнира с три проекта в различни области, но обединени от това, че са създадени от жени предприемачи,  работещи в полза на обществото.

Първият проект, зад който компанията застава, е в партньорство с EMPROVE – фондация, която подкрепя жени, преживели емоционално или физическо насилие, както и неговата превенция - по пътя към тяхното овластяване, независимост и достоен живот. Екипът се състои от професионални психолози, терапевти и юристи, както доброволци и незаменимата общност на #ЖенитеSurvivors. Те предлагат също безплатен онлайн инструмент, поредица от събития, обучения и арт инициативи, които подкрепят жените в тяхното пътуване към овластяване и независимост. Проектът се стреми към цялостно повлияване на обществените нагласи и подкрепа, насочени към жени и момичета, преживели насилие.

Viber застава зад тази инициатива със създаването на специални стикери, които целят да допринесат за по-голяма разпознаваемост и ангажираност на хората към проблемите на жените, станали жертва на домашно насилие, както и неговата превенция. EMPROVE лансират и своя официална общност, където потребителите на приложението ще могат да научават полезна информация и да получават различни съвети.

„Само обединени можем да сбъднем големите промени към по-добро, при това устойчиво. В партньорството с Viber разпознахме ключовите съставки за този тип социално значими проекти – мотивация, движена от каузата, искрен ентусиазъм, както и вяра в това, което творим“, коментира Олга Минева, основател на организация EMPROVE.

Това е първата голяма социално отговорна кампания за Rakuten Viber в България, насочена изцяло към български предприемачи и проекти с мисия и кауза. Зад проекта застават и Leanbots, компания, която се занимава с технологични разработки. Екип от разработчици ще изградят чатботовете и технологичните решения на проектите. Комуникационен партньор на кампанията е Publicis Groupe.