fbpx Kaufland България дарява над четвърт милион лева за развитието на таланта на българските деца | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Kaufland България дарява над четвърт милион лева за развитието на таланта на българските деца

Kaufland България дарява 282 726,70 лева на Фондация „Димитър Бербатов“ в подкрепа на значимата дейност на благотворителната организация и мисията да подпомага всестранно младите български таланти. Средствата бяха събрани в рамките на съвместната кампания „Топчовците“, която търговската верига проведе в партньорство с Фондацията, като за периода на инициативата компанията отделяше по 5 стотинки за всеки раздаден футболен герой.
„Успехът на съвместната ни инициатива е изключителен пример за значението на личния принос. Гордеем се, че тази кампания демонстрира, че развитието на българските деца е мисия, към която всички имаме отношение. Благодаря на Фондация „Димитър Бербатов“ за доверието и възможността да допринесем към тази кауза“, сподели по време на събитието Стела Първанова, търговски директор на Kaufland България.

„За да отгледаш талант е нужен характер, дисциплина и вяра. Но живеем в материален свят и са нужни и финансови средства – това семействата с изявени деца добре го знаят. Вече 10 години работим с ежедневно постоянство, за да даваме шанс на повече даровити български деца да гонят максимума на своя потенциал. Щастлив съм, че със съмишленици като Kaufland България стигнахме до толкова много хора, с които гледаме в една посока – към по-добро бъдеще за децата ни и едно по-успешно и здраво общество“, коментира Димитър Бербатов, основател на едноименната фондация.

Съвместната благотворителна кампания на Kaufland България и Фондация „Димитър Бербатов“ е част от инициативите от календара за социална отговорност на компанията у нас.