KIA с дебюти на изцяло електрически модели

Автосалон Женева 2019

KIA с дебюти на изцяло електрически модели

 

KIA демонстрира заявката си за лидерска позиция при модерните задвижващи технологии с представянето само на електрифицирани модели на автосалона в Женева. Световен дебют прави изцяло електрическия прототип ‘Imagine by KIA. Този прототип е първият напълно електрически пътнически автомобил с четири врати на KIA. Проектиран така че да не се вписва в познатите автомобилни категории, той комбинира елементи на динамичен SUV, елегантен семеен седан и гъвкав, и просторен кросоувър. Концепцията ‘Imagine by KIA’ демонстрира бъдещия дизайнерски език на марката с интелигентни интерпретации на съществуващите мотиви и каросерия, в комбинация от стегнати форми, ясни линии и ефективна аеродинамика.

 

Европейският дизайнерски екип на марката е използвал в максимална степен архитектурата на изцяло електрическата задвижваща система, за да увеличи пространството в купето с цел повече удобство и комфорт за всички пасажери. Интерпретирайки в хумористичен стил сегашната обсебеност на индустрията за интегриране на все повече екрани в таблото, концепцията е оборудвана с 21 дисплея с висока резолюция и съвършена координация, които оперират в синхрон и са разположени в горната част на арматурното табло във формата на крива. Въпреки че първоначално не е предвиден за серийно производство, прототипът ‘Imagine by KIA’ демонстрира иновативни интериорни и екстериорни дизайнерски елементи, които могат да бъдат интегрирани в бъдещи серийни модели на марката.

 

Европейски дебют прави трето поколение на e-Soul, което предлага удължен пробег и нулево ниво на вредни емисии в класа на градските кросоувъри. С отличителна, подчертано динамична  визия, новият електромобил е носител на емблематичния дизайн и закачливия характер на своите предшественици. В Европа Soul ще се предлага само като 100% електромобил, а клиентите ще могат да избират между два вида задвижване. Батериите от ново поколение на e-Soul – с капацитет 64 или 39,2 кВтч – са с до 30% по-висока енергийна ефективност отколкото при настоящия най-продаван електромобил в Европа.

Новият модел е също толкова магнетичен, колкото своя предшественик, а изцяло електрическото му задвижване го прави привлекателен за всички потребитили с модерно мислене и зелено съзнание. E-Soul е с рестилизирани предна и задна броня, които не само осигуряват „по-фин“ външен вид, но и по-добра аеродинамика. E-Soul е оборудван с новия 10,25'' TFT LCD дисплей и телематична система UVO CONNECT на КИА, чрез която водачът има достъп до актуална информация за трафика, прогнозата за времето, POIs, цени на горивата, както и подробности относно паркирането на посочен адрес – включително такса за платен паркинг, местоположение и свободни места.

Продажбите на новия e-Soul за избрани европейски пазари стартират от края на първото тримесечие на 2019 г. 

Facebook коментари