fbpx Премиум автомобили на Софийския автосалон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Премиум автомобили на Софийския автосалон

По време на юбилейното издание на Международния Автомобилен салон София през октомври на площ от 400 кв.м. BMW ще представи впечатляващи модели на марките BMW и MINI. Своята премиера ще направи новото BMW Серия 6 Гран Туризмо. То предлага уникална комбинация между висш клас вътрешно оборудване, гъвкава функционалност и елегантен дизайн. Благодарение на олекотената конструкция, теглото е понижено средно с около 150 кг  в сравнение с предишния модел. Двигателите са оборудвани с най-модерната технология Twin Power Turbo и серийно са комбинирани с 8-степенна трансмисия Steptronic.

Новото BMW M550d xDrive допълва последното поколение на успешния бизнес седан с още повече мощ. Редовият двигател е с работен обем 3 литра и е оборудван с модерната технология M Performance Twin Power Turbo с четири турбокомпресора. Той развива впечатляващите 294 кВт/400 к.с. при 4 400 об/мин при среден разход на гориво 6,6–5,4 л/100 км. Предаването на мощността е поверено на серийната 8-степенна трансмисия Steptronic Sport.

Сърцето на новото BMW M760Li xDrive безспорно е двигателят с работен обем 6.6 л. с надпис „M Performance“ под капака, който развива мощност от 448 кВт /610 к.с. при 5 500 об /мин и максимален въртящ момент от 800 Нм при 1 550 об/ мин. Мощният агрегат с най-модерна технология M Performance Twin Power Turbo ускорява този  свръхлуксозен автомобил от 0 до 100 км/ ч за само 3.7 сек и позволява максимална скорост от 250 км/ ч. А с опционалния пакет M Driver максималната скорост е електронно ограничена до „скромните“ 305 км/ ч. Благодарение на иновативната система на окачването Executive Drive Pro се постига много добра комбинация между впечатляваща динамика на управлението и максимален комфорт на возене.

Посетителите ше можат да видият и MINI Hatch John Cooper Works с двигател TwinPower с мощност 170 кВт., което ускорява от 0 до 100 км/ ч. за 6.3. сек., а максималната му скорост е 246 км/ч. Двигателят е с тубокомпресор и twin-scroll технология, която позволява 320 Нм въртящ момент и предлага разтърсваща мощ. Новият мотор е по-бърз и по-икономичен. Втвърденото окачване и ниския център на тежестта още повече увеличават състезателното усещане, почти като при картинг, което това специално MINI ни дава.

Най-новият член в семейството на Range Rover – Velar също ще бъде показан пред широката публика. Той предлага нива на проходимост и лукс, непознати досега в сегмента на средноразмерните SUV автомобили. Изключителното внимание към прецизността на всеки детайл и някои оригинални дизайнерски идеи доразвиват ДНК-то на британските модели и повдигат завесата към следващите поколения автомобили на луксозния бранд от Острова.

Най-изявеният атлет в гамата - Range Rover Sport – е проектиран да се справя безпроблемно с всяко препятствие, открило се пред него. Той е най-бързият, пъргав и динамичен модел на Land Rover. Иновативните технологии, използвани в дизайна и при конструирането на олекотеното окачване и шасито, допринасят за уникалното представяне на този SUV с много таланти. 
Discovery е една от емблемите на Land Rover. Типичният приключенски имидж на марката до голяма степен е заслуга на 4-те поколения на модела досега. Новият Discovery въплъщава стремежа на  Discovery да отиде „oтвъд” (Above and Beyond), като съчетава британски стил и неудържимо влечение към откриване на нови територии, недостижими до момента с автомобил. Това е автентичен 7-местен SUV с три реда пълноразмерни седалки, с висока проходимост, практичност и лукс, доближаващ се до този на Range Rover.