fbpx Dacia показа новото си лого | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Dacia показа новото си лого

Dacia представи новите си лого и емблема, маркери на отличителна марка.

Двата нови дизайнерски елемента са създадени с желанието да изразят същността на марката, ръководеща развитието й от самото начало.

Логото, основен елемент от новата визуална идентичност, излъчва усещане за здравина и стабилност. Формата на буквите е умишлено усъвършенствана – „D“ и „C“ са огледални изображения една на друга - и отразява прагматичното мислене на марката. Геометричните линии на логото придават усещане за механично движение на низа от букви.

Емблемата представя същността на логото, като обединява „D“ и „C“ в брънки на верига, сдвоени в здрава, сплотена връзка. Новата емблема на Dacia има мощна и смислена визия, която ще бъде лесно разпознаваема, дори отдалеч. Семпли и лесно разбираеми, тези два нови елемента отразяват здравината на автомобилите Dacia, качество, което продължава да е в услуга на милиони клиенти всеки ден.

Целият графичен дизайн е умишлено съкратен, като напомняне, че Dacia е марка, която се фокусира върху най-значимото. Всяка отделна част се съчетава с останалите, за да образува сплотено цяло, като същевременно създава нови възможности за повече дигитално съдържание. Подобно на марката, която те представляват, елементите на графичния дизайн са здрави и гъвкави. Например: буквата „D“ във формата на стрелка в логото насочва погледа към вдъхновението за дизайна и намеква за усещане за движение, създадено от марка с поглед към бъдещето.