fbpx Козметична компания "осинови" гора в габровски Балкан | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Козметична компания "осинови" гора в габровски Балкан

За първи път у нас компания осиновява стара естествена гора, като част от мисията и за опазване на околната среда. Българската козметична компания „Арома” официално обяви осиновяването на 52 дка гора за срок от 25 години. Началото на проекта е поставено преди три години със създаването на натуралната козметична серия Greenline и фонда Green България, в който се набират средства за опазването на естествените българските гори. Набирането на средства във фонда става като 5% от себестойността на всеки закупен продукт от серията Greenline са отделят за опазването на горите. След три години резултатът е на лице.

Арома работи в партньорство с организацията WWF България, които предлагат три гори като възможност за „осиновяване”. В крайна сметка гората на „Арома”се намира н габровски Балкан и е на средна възраст 140 години, като се възобновява естествено. Масивът е частна собственост, като собствениците са възмездени на стойност на потенциалния годишно дървен материал. Срещу това те се задължават да няма никаква сеч в гората за периода.

В Световния ден за опазване на околната среда, столичани имаха възможността да усетят българската природа по-близо като минат по естествена „Зелената линия“ от тревни чимове започваща от Библиотеката, през подлеза на Ректората и стигаща до Орлов мост.