Крсоувърът на Skoda се нарича Kodiaq

Най-новият модел на Skoda e косоувърът, който ще се нарича Kodiaq /Кодиак/. Името е свързано с мечката Кодиак /Kodiak/, която живее на едноименния остров близо до южния бряг на Аляска. Начинът, по който е изписано името, произхожда от езика на местните хора–Alutiiq. С обявяването на името на Skoda Kodiaq, марката стартира своята комуникационна кампания на своя пръв модел в SUV сегмента, чийто официален дебют предстои през втората част на годината.

Около 3500 мечки Кодиак живеят заедно с около 14,000 души на остров Кодиак – пленителна местност със суров климат, намираща се в близост до южното крайбрежие на Аляска. Местните жители Alutiiq /Алутиик/, наричат мечката „Так ука ‘ак” /Taq uka 'aq/ - буквата "q" в края е характерна за наименованията на животните. Чрез добавянето на буквата „q” в името на новия голям SUV модел, чешкият автомобилен производител доказва своя респект към езика на местните жители и същевременно създава отличително наименование за своя нов модел.

Размерът, силата и близостта до природата са общите силни страни и характеристики на мечката Kodiak и Skoda Kodiaq. Новият кросоувър с дължина 4.70 метра, може удобно да помести седем души и има отлични характеристики при движение на пътя и по офроуд терени. Скритата мощ на модела може да бъде разпозната и в дизайна на Kodiaq – нейния отличително динамичен силует изразява издръжливост и стабилност.

Друг паралел между мечката Кодиак /Kodiak/ и новият модел е техния семеен дух. С височина до три метра и с тегло около 400 килограма, мъжките Кодиак /Kodiak/ мечки са едни от най-големите и силни видове мечки. Малко известен факт е, че те са дори по-големи от мечките гризли. В контраст с други видове, те живеят мирно и в общност. Някои мечки Кодиак дори споделят най-добрите места за улов на сьомга. По този начин тези интелигентни животни развиват “Simply Clever” отношения, точно както множеството практични решения в автомобилите на Skoda.

 

Моля коментирайте