fbpx LG откри завод в САЩ за производство на зарядни устройства за електромобили | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

LG откри завод в САЩ за производство на зарядни устройства за електромобили

LG Electronics (LG) разшири инфраструктурата си за зареждане на електрически превозни средства (ЕПС), откривайки първия си завод за производство на зарядни устройства в САЩ. Новото съоръжение с площ 5500 кв.м, разположено във Форт Уърт, Тексас, ще се фокусира върху доставката на зарядни устройства за северноамериканския пазар и се очаква да има годишен капацитет от над 10 000 бройки.

Това е първият завод на LG за производство на зарядни устройства за електромобили извън Южна Корея, където миналата година компанията откри завод за производство на зарядни устройства за ЕПС в рамките на партньорската си компания HiEV Charger.

LG избира Тексас, САЩ за създаването на своя нов завод за производство на зарядни устройства за електрически автомобили, по множество стратегически причини, като например възможността да използва съществуващите съоръжения. Освен това щатът разполага с отлични логистични и транспортни мрежи и е дом на основни дейности на компании от различни отрасли - от автомобилостроенето до финансите.

През 2023 г., когато обявяват визията за бъдещето на компанията, главният изпълнителен директор на LG Уилям Чо отбелязва, че "Електрификацията" ще бъде основен двигател на бързия средносрочен и дългосрочен растеж. Навлизането на LG на американския пазар за зареждане на електрически превозни средства ще позволи на компанията да отговори на нарастващото местно търсене и да открие нови бизнес възможности. Стратегически и философски съобразена с няколко от енергийните и екологичните цели, заложени в Закона за намаляване на инфлацията на правителството на САЩ, компанията, ориентирана към устойчивото развитие, се ангажира да укрепи бизнеса си със зарядни устройства за електрически автомобили и започва планове за разширяване на присъствието си по света, включително в Азия и Европа.

LG започна да сглобява 11kW зарядни устройства в завода си в Тексас и ще започне производството на 175kW бързи зарядни устройства през първата половина на годината. LG има за цел, също така, да представи 350kW ултра-бързо зарядно устройство през 2024 г., разширявайки гамата си от зарядни устройства за електрически превозни средства, за да отговори на разнообразните нужди на клиентите, особено на тези, които работят в области като търговски пътувания и транспорт на дълги разстояния.