fbpx Инж. Боряна Манолова поема ръководството и на Siemens Украйна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Инж. Боряна Манолова поема ръководството и на Siemens Украйна

Главният изпълнителен директор на „Сименс“ ЕООД д-р инж. Боряна Манолова ще поеме и ръководството на Siemens Украйна в допълнение към настоящата й позиция като CEO на концерна за България. Тя ще замени на поста Мачей Зелински, който става CEO на Siemens Полша.

Назначението ще влезе в сила от 1 януари 2022 г. Така д-р инж. Манолова ще отговаря за бизнеса на Siemens в 3 държави в Източна Европа - България, Северна Македония и Украйна, след като през 2019 г. тя пое ръководството и на бизнес операциите в югозападната ни съседка.

“Като глобален технологичен лидер с фокус върху индустрията, инфраструктурата и енергийния сектор, Siemens се стреми да насърчава и подпомага прехода на икономиките в посока декарбонизация и дигитализация. И двете тенденции оказват огромно влияние върху бъдещето на бизнеса и ние се гордеем, че с нашите високотехнологични и енергийно-ефективни продукти, решения и услуги даваме възможност на нашите клиенти и партньори от Централна и Източна Европа да се развиват по устойчив начин и същевременно да останат конкурентоспособни на местните и международните пазари“, сподели д-р инж. Манолова.

По думите й Украйна е огромен пазар със сериозен потенциал по отношение на разработването и внедряването на иновативни технологии. “Siemens има утвърдени позиции и множество успешни проекти в страната, така че за мен е чест, но и предизвикателство, да поема ръководството на Siemens Украйна като главен изпълнителен директор на компанията“, допълни тя.

Siemens Украйна e основана през 1997 г. Компанията е водещ доставчик на продукти, услуги и интегрирани решения за енергийния сектор, индустрията, транспорта, сградната автоматизация и градската инфраструктура.

Към 30 септември 2021 г. Siemens Украйна има около 180 служители. Главният офис и инженерният център на компанията се намират в Киев.