fbpx Нов голям логистичен център отвори в Божурище | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Нов голям логистичен център отвори в Божурище

Българската компания Метрика, част от международната група на френския пощенски оператор La Poste, откри нов логистичен център за комплексно складово съхранение и фулфилмънт услуги в областта на електронната търговия. Центърът се помещава на обща площ от 1900 кв. метра в Индустриална зона София-Божурище и с направените инвестиции в размер на над 100 000 евро, предлага изцяло завършено логистично обслужване за малки и средни предприятия на 3 различни пазара (България, Гърция и Румъния) – нова и голяма складова база за палетажно съхранение и контрол, фулфилмънт услуги за обслужване на онлайн търговски магазини, опаковане и експедиране на пратки, работа с клиенти.

Благодарение на направената инвестиция, Метрика ще удвои работните места в центъра с перспектива за създаване на допълнителни кариерни възможности, за дa отговори на нарастващото потребление в сферата на онлайн търговията.

През 2020 г. Метрика отчита двойно повече обработени поръчки в България спрямо 2019 г., а 50% от поръчките, обработени през цялата 2020 г., са обслужени само през първо тримесечие на тази година.

По данни на Българска Е-комерс Асоциация (БЕА) през последните 5 години годишният ръст на електронната търговия в страната е между 21% и 35%, а прогнозните данни за 2020 г. са за 9% увеличение. Тази трайна тенденция потребителите да пазаруват дистанционно принуждава компаниите да търсят решения, с помощта на които да достигат по-бързо до крайните потребители и намират отговор в лицето на т.нар. фулфилмънт центрове.

Предлаганите от тези центрове услуги вĸлючвaт цeлия пpoцec пo oбcлyжвaнe нa пopъчĸитe в eдин eлeĸтpoнeн мaгaзин - yпpaвлeниe нa пpoцecитe пo пpиeмaнe, cĸлaдиpaнe, oбpaбoтвaнe, yпpaвлeниe нa нaличнocтитe, oпaĸoвaнe и дocтaвĸa нa ĸypиepcĸи пpaтĸи oт cĸлaд.