Монтана открива сцена за социално предприемачество

На 6 април 2019 г. на централния градски площад Жеравица в Монтана ще се проведе Фестивал на социалното предприемачество Монтана 2019. Неговата цел е да даде по-голяма гласност на каузите на социалните предприятия в Северозападния регион и да подкрепи тяхната дейност. Официални гости на Фестивала ще бъдат министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, кметът на Община Монтана Златко Живков, областният управител на Област Монтана Ивайло Петров.

Специално време за срещи и споделяне на добри истории с предприемачески потенциал ще бъде Базарът на социалните предприятия „Малкото е Много – Монтана“ – Пазарувай с кауза, на който ще намерите малки кукли, кокетни бижута, бурканчета с мед, сладко и лютеница, ръчно изрисувани или изплетени сувенири … и още стотици малки неща, които струват Много! Но не в пари, а в добра енергия и отдаденост. Работилниците с демонстрации на различни занаяти и творчески занимания по време на Базара ще бъдат мястото, където децата и техните родители ще могат да творят и да се забавляват заедно.

Датата на Фестивала не е случайна - 6 април е Международният ден на спорта за развитие и мир, който ще отбележим с най-разнообразни и забавни спортни активности и специален „Предприемачески маратон“ – Бягай с кауза, в подкрепа на каузите на социалните предприятия. Музиката ще бъде неизменна част от празничната атмосфера на Фестивала. Духова музика и жизнерадостни ритми ще се извисят във фестивалната вечер с концерт, посветен на социалните предприятия и техните каузи.За да дадем по-голяма гласност на каузите на социалните предприятия в Северозападния регион и да подкрепим тяхната дейност, достойна за възхита, ви каним да отпразнуваме заедно Фестивала на социалното предприемачество Монтана 2019!

Facebook comments