fbpx Може ли ракът да стане хронично заболяване, а не болест с фатален край? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Може ли ракът да стане хронично заболяване, а не болест с фатален край?

Най-голямата биотехнологична компания в сферата на фармацията в света – Рош, присъства в България от 1927 г. и вече се е утвърдила като лидер на фармацевтичния пазар. За навършването на 85 години Рош в България на медийна среща присъстваха Дан Замонеа, директор на Мениджмънт Център Румъния в Рош и Методия Чадиковски, генерален мениджър на Рош България.
За 2011 година Рош е инвестирала над 980 хил. лв. в проведени в България клинични програми и проучвания. Лекарствата на компанията се прилагат за лечение на социално значими заболявания като различни видове рак, анемия, хепатит, ревматоиден артрит, остеопороза, затлъстяване, HIV и СПИН, грип. В следващите години компанията планирани да направи инвестиции най-вече в стратегически области като онкология, вирусология, анемия, ревматология и заболявания на централната нервна система (ЦНС). Любопитните факти за Рош показват, че през 1986 година компанията представя първото биотехнологично противораково лекарство. През 2012 г се извършва първото персонализирано лечение за метастазирал меланом и напреднал базалноклетъчен рак на кожата. „Нашата цел е ракът да стане хронично заболяване. Това може да се осъществи, като постоянно се прилагат нови начини за побеждаване на тази болест”, споделят от Рош.