fbpx Над 65% от обектите на L'Оréal по света са 100% въглеродно неутрални | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Над 65% от обектите на L'Оréal по света са 100% въглеродно неутрални

Над 65% от всички обекти на козметичния лидер L'Oréal по света са вече въглеродно неутрални. Постижението идва паралелно с увеличение на производството с цели 45%, което е доказателство за високата ангажираност на компанията да развива бизнеса си с устойчиви практики.

„Като лидер в индустрията за красота, за нас е приоритет да даваме пример с действията си във всички сфери, и особено що се отнася до корпоративно социалната отговорност. В момента голяма част от нашите ресурси са насочени в борбата с изменението на климата, и за да допринесем максимално тук, ние имаме ясно разписан план как да гарантираме, че всички наши дейности са в хармония с планетарните граници, опазването на природата и грижата за общностите. Това е фундаменталната философия, която ръководи нашата програма „L'Oréal за бъдещето“, сподели Ана Панайотович, мениджър на проекта „L'Oréal за бъдещето“ за региона Adria-Balkan на специално събитие на компанията в София.

Програмата е основана на ключови цели с краен срок до 2030 г. за трансформиране на дейностите на компанията към все по-устойчив бизнес модел и принос за решаване на предизвикателствата, пред които е изправен светът.

Програмата се развива в четирите направления – климат, вода, биоразнообразие и природни ресурси, като цели:

- 91% намаление на емисиите на въглероден диоксид от заводите и дистрибуторските центрове на L’Oréal в сравнение с 2005 г., като понастоящем групата разполага със 110 въглеродно неутрални обекта

- 53% по-малко количество вода, използвана в заводите и дистрибуторските центрове спрямо 2005 г., чрез иновативни методи и фабрики с воден цикъл

- 97% от новите или обновените продукти са с подобрен екологичен или социален профил, което означава, че са с екодизайн

- 61% от натуралните съставки в продуктите са на биологична основа или произхождат от минерали, налични в изобилие

- Рециклиране на 94 230 тона материали през 2022 г., насърчавайки кръговата икономика и минимизиране на отпадъците.

Други два много важни социално отговорни проекта на L'Oréal, които реализират в България всяка година от 2010 г. насам са доброволческата кампания Citizen Day, която подкрепя ежегодно местни каузи, и програмата „За жените в науката“, която допринася за развитието на науката и подкрепя кариерното развитие на жените учени у нас.

L’Oréal традиционно и активно подкрепя борбата с домашното насилие, като миналата година Асоциация „Деметра“ – една от водещите организации в България, които оказват подкрепа на жертвите на домашно насилие, спечели финансиране от групата в рамките на глобалната инициативата L'Oréal Fund for Women.