fbpx Нов концепт от Mitsubishi | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нов концепт от Mitsubishi

етикети

Concept XR-PHEV II, чиято световна премиера е на 85-тото Международно автомобилно изложение в Женева, е изпитателен вариант на малък SUV, който се очаква да стане вторият plug-in хибриден електромобил на Mitsubishi след Outlander PHEV.

Предницата е с отличителен мускулест дизайн, който привлича вниманието към начина, по който централната част, в която се намират функционалните системи, е защитена от двете страни и отдолу. Предните дневни светлини и задните комбинирани светлини са позиционирани по ефектен начин, подчертаващ линиите на каросерията. С помощта на всички тези елементи на дизайна е създадено оформление от нов вид, подходящо за градски кросоувър.

Арматурното табло е с дизайн, наподобяващ разтворени настрани криле, а в солидната централна конзола в средата са концентрирани повечето от органите за управление. Непрекъснатите линии в интериорното оформление, които са характерни и за арматурното табло, са акцентирани навсякъде със сребристи орнаменти и динамични странични лайстни по дължината на купето.

Новата PHEV система е предназначена да се използва в модели с предно задвижване и се състои от MIVEC двигател, нов електромотор/генератор и нов блок на задвижването, като всички компоненти са монтирани в предната част на автомобила. Модулът с литиево-йонна батерия с висок капацитет е разположен под пода, за да снижи центъра на тежестта на автомобила.

PHEV системата е проектирана така, че да работи предимно в режим на изцяло електрическо задвижване, при който електромоторът работи като генератор или развива допълнителна задвижваща мощност, когато е необходимо. В зависимост от условията на шофиране и оставащия заряд в батерията, системата автоматично превключва между трите режима: изцяло електрически, последователен хибриден и паралелен хибриден.

Шофьорът има възможност по всяко време да използва изцяло електрическо задвижване – за тази цел е необходимо да избере режим Battery Save или режим Battery Charge.

Системата дава възможност за мощно и спортно шофиране, но в същото време возенето е плавно и още по-приятно заради изключително тихия интериор и липсата на характерния за трансмисиите прекъсвания на преноса на енергия при превключване на предавките.