fbpx Новото поколение лазери Fotona в естетичната медицина бяха представени у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новото поколение лазери Fotona в естетичната медицина бяха представени у нас

През 1960 г. американският инженер Теодор Майман създава първия в света лазер. В онзи ден може би не е подозирал, какво бъдеще има това му откритие. През следващите десетилетия видовете лазери се разклоняват като едно голямо родословно дърво, а приложенията им обхващат най-модерните аспекти на съвременния живот – като се тръгне от космическите войни и се стигне до естетичната медицина.

Приложението на лазерите в медицината беше една от темите на провелата се неотдавна в София Global Aesthetics Academy. На нея бяха поканени 15 чужди лектори, които споделиха пред българските си колеги опита си в различни направления на медицината. Трима от гостите разкриха подробности пред родната публика за работата си с лазерите на Fotona.

Оказа се, че тези лазери от ново поколение имат широко приложение в дерматологията – като се почне от лекуването на себорейна кандилоза, мине се през отстраняването на кокоши тръни, брадавици, заличаване на белези, пигментни и васкулярни лезии, лекуване на акне и гъбички и се стигне до неаблативен вагинален лифитнг. Това разказа пред участниците в Global Aesthetics Academy д-р Сезар Аройо от Мадрид.

Fotona са втора генерация гинекологични лазери, при които има концентрирано нагряване на тъканите без те да бъдат наранявани, както е при CO2 лазерите.
Друго, направление, в което Fotona е лидер, са гинекологичните процедури. За него и за прилаганите решения съобщи куп интересни подробности Проф. д-р Иван Фистонич от Загреб, Хърватия. Той отбеляза, че все по-често към лазерни гинекологични процедури се прибягва не само заради получени разкъсвания при раждане или заболявания на външните полови органи, но и в желание съответното „място“ да изглежда по-добре по време на интимни удоволствия. Лазерните процедури се осъществяват чрез лазерните терапии:

IncontiLase - третиране на лека до средна стрес-инконтиненция
RenovaLase - третиране на вагинална атрофия
IntimaLase - третиране на вагинална релаксация
ProlapLase - третиране на десцензус

Проф. д-р Фистонич, сподели че има редица плюсове на тези лазерни терапии с Fotona: никаква хирургична намеса, без предварителна подготовка, няма възстановителен период, не се взимат лекарства, няма и възрастово ограничение при прилагането им. 

Зденко Визинтин в качеството си на инженер и на директор на медицинската лазерна програма на Fotona,разказа за бъдещето на приложението на лазерите в компанията, както и за тяхното бъдещо  приложение в медицината.

Fotona е водеща компания в областта на медицинските лазери, световно призната за своите иновации. Основана е през 1964 г. в Словения, само четири години след изобретяванено на лазера от Теодор Майман. Днес е водеща световна компания за медицински лазери с над 25 000 продадени лазерни системи Fotona.