fbpx Онлайн банкирането става все по-предпочитано | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Онлайн банкирането става все по-предпочитано

Комплекс от електронни услуги за по-бърз и лесен достъп до продуктите си представи Райфайзенбанк. Благодарение на новите технологии клиентите вече могат да се възползват от мобилното банкиране с най-популярните операционни системи за смартфони и други мобилни устройства, безплатен безжичен интернет в офисите, зони за банково самообслужване 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата.

С бързото навлизане на новите технологии все повече клиенти на Райфайзенбанк използват Интернет банкирането – както през компютрите си, така и през мобилните си устройства - таблети и смартфони. Към настоящия момент потребителите, ползващи Райфайзен Онлайн са близо половината от клиентите на банката. Вече всеки 5 от 7 превода, извършвани в банката, се нареждат през електронен канал, което е и по-евтино и изгодно за клиентите в сравнение с традиционните преводи в банков офис. Подобреният Райфайзен Онлайн е разработен както за физически лица, така и за фирми, и предлага удобна за потребителите навигация, модерен дизайн, 24-часов достъп до собствените или фирмени сметки и възможност за банкиране, виртуално откриване на депозити, други разнообразни услуги и високо ниво на сигурност.

Данните от проведената от Райфайзенбанк в края на септември и началото на октомври тази година онлайн анкета показват, че над 80% от клиентите на интернет банкирането го използват минимум веднъж седмично. Всички потребители на интернет банкирането, които притежават мобилни устройства (смартфони, таблети и др.) с операционна система Android или iOS, могат бързо и удобно без допълнителни регистрации да достъпят до своя профил и да извършват активни банкови операции чрез инсталиране на напълно безплатно специализирано за тяхното устройство приложение.

Към настоящия момент, приложенията за мобилно банкиране за Android и iOS се теглят активно като са регистрирани над 2500 сваляния месечно за 2-те операционни системи. Чрез мобилното приложение клиентите могат по всяко време на денонощието, независимо от местоположението, да получават информация за актуалния баланс и движение по регистрарани сметки, наличности и др. Те могат да извършват неограничен брой преводи с висока сигурност, в местна и чуждестранна валута (до 300 лева или тяхната равностойност), без да е необходимо допълнителна инсталация на сертификат, а само с потвърждаване чрез SMS код или ТОКЕН устройство.