fbpx Главна дирекция "Пожарна безопасност" получи 32 нови автомобили Haval Dargo | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Главна дирекция "Пожарна безопасност" получи 32 нови автомобили Haval Dargo

32 броя нови автомобила, модел Haval Dargo бяха предадени на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, а ключовете получи гл. комисар Александър Джартов и в присъствието на министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, директори на регионалните дирекции, за които са предназначение автомобилите.

Доставката на високопроходимите автомобили се осъществява в рамките на проект „Интегриране, надграждане и оптимизация на процесите по превенция, готовност и реагиране на рискове от природен характер“, който е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд“.

Тодор Стойков, Търговски директор в „Българска Автомобилна Индустрия“ ЕАД благодари на екипите, които се грижат за безопасността на населението и които опазват нашето материално и културно имущество и наследство, след което връчи символичния ключ на гл. комисар Джартов. Той от своя страна пожела на колегите си да ги използват по-често за обучения и тренировки и по-рядко в реални работни ситуации, изискващи тяхната намеса.

Модел Haval Dargo е SUV автомобил, подходящ, както за градски, така и за по-тежки извънградски условия. Високият пътен просвет, конструкцията от високоякостна стомана, интелигентното Haldex 4х4 задвижване от BorgWarner и блокажа на заден диференциал му придават нужната маневреност и проходимост. Моделът разполага с ниво на автономност L2 и богато разнообразие от системи за активна и пасивна сигурност. Част от функциите, подпомагащи водача са 360° камера за обзор на пространството около автомобила, система за автономно аварийно спиране с функция за разпознаване на превозни средства, велосипедисти, пешеходци и функция Off-road Cruise control.