Предприемаческата организация Entrepreneurs’ Organization откри клон за Югоизточна Европа

Entrepreneurs’ Organization (EO), водеща световна мрежа от успешни предприемачи, обяви старта на най-новия си клон – този в Югоизточна Европа, ЕО SEE (EO South Eeast Europe). Регионалният клон е създаден от 16 предприемачи от България, Румъния и Сърбия. EO Югоизточна Европа е и първият клон с участието на повече от една държави в историята на организацията.

"Предприемачеството в Източна Европа расте бързо и планът за действие на Европейската инициатива за предприемачество 2020 ще даде допълнителен тласък на местните екосистеми през следващите години. Добавяйки предимствата на ученето и изграждането на мрежа от контакти чрез EO, очакваме положителен ефект за членовете и техните общности. Жаждата за знание е ключова ценност на EO и ние улесняваме това чрез обмяната на опит между предприемачите, както и предоставяйки възможност за записване в Executive Education програми или посещение на световните ни събития за обучение", каза Мария Гергова-Бенгтсон, по време на откриването на клона, което се проведе в балната зала на Централен военен клуб в София.

„Предприемачеството София е пример за другите градове в България, а нашата визия за града е той да се утвърди и като фактор на Балканите“ сподели в поздравителен адрес кмета на София Йорданка Фандъкова. В духа на ценностите на организацията за непрекъснато учене и усъвършенстване в програмата на събитието бе включена вдъхновяваща и вълнуваща реч от Хауърд Дел, спортист, бизнес консултант и актьор. Тъй като забавленията и щастието са част от ДНК-то на EO, събитието продължи с колоритни развлечения, докосващи и предизвикващи всички човешки сетива.

EO е основана през 1987 г. с основната идея да преобразява и подобрява живота на предприемачите, които са гръбнака на икономиката в света. От тогава насам организацията се е разраснала до 13 000 членове в 179 клона и 57 държави. С мисия да мотивира водещи предприемачи да учат и да се развиват, организацията обогатява живота на членовете предоставяйки им възможност за динамично учене един от друг, преживявания от типа „веднъж в живота “и връзки с експерти.
Предприемачеството в Източна Европа расте бързо и планът за действие на Европейската инициатива за предприемачество 2020 ще даде допълнителен тласък на местните екосистеми през следващите години. Добавяйки предимствата на ученето и изграждането на мрежа от контакти чрез EO, очакваме положителен ефект за членовете и техните общности. Жаждата за знание е ключова ценност на EO и ние улесняваме това чрез обмяната на опит между предприемачите, както и предоставяйки възможност за записване в Executive Education програми или посещение на световните ни събития за обучение.

 

Моля коментирайте