fbpx Мартин Йорданов е новият директор на Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Мартин Йорданов е новият директор на Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив

Мартин Йорданов е новият директор на Умната фабрика за прекъсвачи в Пловдив на Schneider Electric. Той поема ръководния пост от Мария Топчийска, която пое предприятието през януари 2020 г., и е първата жена, застанала начело на фабриката на Schneider Electric в България. Именно тя ръководи процеса за сертифицирането на пловдивския завод като Smart Factory в края на 2019 г. Мария Топчийска преминава на международна позиция в компанията, но България остава в обхвата на територията, за която тя ще отговаря.

Мартин Йорданов застава начело на Умната фабрика в Пловдив след повече от седем години в компанията. През предишния си трудов опит той е заемал позиции в сферата на управлението на качеството и намаляването на разходите свързани със суровини, инструментални екипировки и материални потоци. Последната му позиция в Schneider Electric е „Метод мениджър и мениджър поддръжка“. Мартин е възпитаник на Техническия университет в София  със специалности „Електроника“ и  „Производствен и операционен мениджмънт“. Назначението му идва скоро след като компанията предприе разширяване на производството в града под тепетата.  

„Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив за мен е повече от професионална реализация – в голяма степен това е кауза, в която всички участваме с ясното съзнание, че правим много повече от това просто да произвеждаме крайни продукти. Тук задаваме стандарт на работа, поддържан от висок клас технологии с акцент върху ефективната и устойчивата им упротреба", посочва Мартин.