fbpx Всеки осми лев в икономиката е генериран от туризъм | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Всеки осми лев в икономиката е генериран от туризъм

Всеки осми лев в икономиката е генериран от туризъм

Туризмът формира все по-голям дял от брутния вътрешен продукт на страната, като по последни данни този показател е вече 13,6% при средно 9% за Европа. Всеки осми лев в икономиката ни е генериран от туризма. Това заяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев пред участниците в III-та Международна среща на туроператорите в Пловдив.
Бюджетът за туризъм за следващата година ще бъде значително увеличен, увери още Ботев.

Основна цел на двудневната среща в града на тепетата е да се промотира България като целогодишна туристическа дестинация и в частност Пловдив и региона. Министерството на икономиката и енергетиката се включи в програмата с презентация за потенциала на страната ни да развива разнообразни и все по-конкурентни туристически продукти за морски, зимен, балнео-, СПА, културно-исторически и други видове туризъм.

Форумът дава възможност да се осъществят директни контакти в рамките на няколко бизнес срещи между чуждестранните участниците и местни туристически компании. В конференцията участват над 55 туристически фирми от 15 държави с над 100 делегати.