fbpx Първият софийски мол с нова визия и концепция | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Първият софийски мол с нова визия и концепция

Обновявено пространството и нов търговския микс представя първия софийски мол – City Center Sofia, който вече се казва Park Center. Това е платформа, която обединява 14 търговски центъра под управлението на Revetas Capital в Централна и Източна Европа, които са и новите собственици на софийския мол. С новите бранд, визия и концепция молът заявява амбицията си за водещи пазарни позиции занапред.

„Общата инвестиция по придобиването на обекта се равнява на повече от 50 млн. евро, а отделно на това между 6 и 8 млн. евро е стойността на ребрандирането и обновяването на търговски център“, обяви на пресконференцията Ерик Асимакопулус, изпълнителен директор на Revetas Capital.

След придобиването от инвестиционната компания Revetas Capital, програмата по обновяване на молa протече на няколко етапа през последните две години. По време на преустройствата търговският център не затвори за посетители, но въпреки това бяха обновeни общите му части и фасадата. Вътрешните пространства са преустроeни, а ескалаторите са преместени с цел улесняване на достъпа до по-слабо посещаваните зони в мола и засилване на трафика към тях. Общите части вече са с нов по-модерен, изчистен и опростен дизайн, вдъхновен от непосредствената близост на парка.

Ключова част от новата концепция на Park Center Sofia е промяната на микса от наематели, който е обогатен с нови търговски марки и заведения. Reserved, Sport Depot, CCC, Betty Barclay, Scandal, The North Face, модерният бар Cache в парка, денталната клиника The Smile Company, автомивката на етаж -2 са само някои от новите попълнения в търговския микс. В следващите месеци предстои откриване и на още обекти, сред които детски център Capella Play, модерен фитнес център 360 Health Club, както и голям ресторант, които ще затворят пълния цикъл от услуги в Park Center Sofia. Добре работещите обекти са запазени, а на някои от тях са предложени и по-добри локации. Запазва се локацията и на киното, което отвори под марката Cine Grand след инвестиция от 700 000 евро. В съседство - зоната за хранене е разширена и обогатена с нови предложения като Fresh Bar, Fish&Chips и 358 Foods. Отворена е фасадата откъм бул. „Арсеналски“ и е оформена просторна тераса, която ще е достъпна целогодишно.