fbpx Слънчев бряг открива сезона на 24 април | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Слънчев бряг открива сезона на 24 април

Слънчев бряг ще е напълно подготвен да посрещне първите туристи още на 16 април, съобщи Златко Димитров, изпълнителен директор на дружеството, стопанисващо комплекса. Курортът ще открие сезона още на 24 април. Тогава ще пристигнат първите 1500 туристи - австрийски пенсионери. Те пътуват по програма на австрийския съюз на пенсионерите, който всяка пролет провежда „пролетни срещи” за своите членове. Според договореностите със Слънчев бряг през пролетта на 2013 г. и 2014 г. в комплекса ще почиват общо 15 000 туристи. Групите ще се сменят всяка сряда в продължение на пет седмици през април и май.

В края на миналата седмица представители на туроператора „Сениорен Райзен”, организиращ почивките на пенсионерите, посети Слънчев бряг, за да договори условията по готовността на комплекса за първите туристи. На 16 април туроператорът възнамерява да проведе тук обучение на специалистите, които ще съпровождат през цялото време туристите. Представителите на фирмата ще огледат районите, където ще бъдат настанени пенсионерите, ще посетят и местата, включени в програмата им за екскурзии и забавления – Созопол, устието на р. Ропотамо, Котел, Жеравна, с. Еркеч и бургаската опера.

„Слънчев бряг” АД поема ангажимент до 16 април комплексът да е почистен, алеите да са осветени, зелените площи – оформени. Крайбрежната алея и пешеходните зони ще са с органичен достъп на автомобили от 24 април. В момента се провеждат разговори с концесионерите на плажовете, за да бъдат те своевременно подготвени, да има възможности за ползване и на плажни атракции.