fbpx GEFCO България със специална програма, която намалява "празните километри" в логистиката | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

GEFCO България със специална програма, която намалява "празните километри" в логистиката

GEFCO България, дъщерно дружество на Групата GEFCO - глобален доставчик в индустриалната логистика и европейския лидер в автомобилната логистика, отбелязва оборот от 22.7 милиона евро за миналата година, което е с 13% повече в сравнение с резултатите за 2016 г. Това нарежда компанията на 5 място сред лидерите на българския логистичен пазар. Към края на миналата година омпанията има над 640 клиенти, които се увеличават постоянно и към момента вече са почти 670.
"Нашата цел е да продължим да бъдем надежден партньор за българския и международния бизнес. Стремим се  да  отговаряме на нуждите и изискванията на нашите партньори, а нашето ноу-хау и иновативен подход са  гарант за това, че нивото на услугите ще надхвърли очакванията им. Горди сме да кажем, че през 2017 г. българският ни екип показа отлични резултати и помогна за затвърждаване позициите на Групата GEFCO като водещ логистичен доставчик", изтъкна Жером Шевроле, регионален мениджър за Балканите и генерален мениджър на GEFCO България и Румъния.

GEFCO засилва дейността си като цели  да обхване по-широк мащаб от дейности и услуги - от сухопътен, железопътния, въздушния и морския транспорт до интегрирани логистични услуги и стратегическа експертиза (4PL). Интегрираната логистика предлага управление на потоци, мултимодални решения, логистично инженерство, управление на фискални и митнически процедури. Най-големият дял 44% от дейността на GEFCO България продължава да има логистиката на готови автомобили (FVL), следвана от сухопътните превози - 30%. Съществен дял в оборота на компанията имат въздушния и морския транспорт, както и митническите услуги.

В желанието си да създават повече стойност при колаборацията с клиенти и доставчици, GEFCO България разработи и приложи решение, при което обемите от няколко клиенти –  вносители и дилъри на автомобили – се комбинират в една транспортна схема. По този начин се улеснява минимизирането на "празните километри" за доставчиците и се осигурява 100% транспортен капацитет и конкурентни цени за клиентите.

„GEFCO България осигурява фиксирана доставка във времеви прозорец при редовна честота на седмична база, което позволява на клиента да прехвърля стоките между две държави и между две от собствените си фабрики. Това означава, че се гарантира производствената линия на клиента на 100% с производствен капацитет, като по този начин се премахва мястото на съхранение от производствената линия до производствената линия ", поясни Крум Дончев, мениджър „Продажби и маркетинг“ на GEFCO Bulgaria.