fbpx DHL Freight откри нов логистичен терминал в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

DHL Freight откри нов логистичен терминал в София

DHL Freight откри нов логистичен терминал в София. DHL Freight празнува своята 25-та годишнина в страната, a новият терминал заменя старата локация, за да обработва увеличения логистичен обем и допълнително да гарантира стандартите на Deutsche Post DHL Groups за висококачествени устойчиви услуги.

„С новия терминал на DHL Freight добавяме още един важен хъб в Източна Европа за автомобилен превоз на товари, особено в осигуряването на бърз и лесен достъп до логистични решения на нашите клиенти в Софийска област“, каза Уве Бринкс, главен изпълнителен директор на DHL Freight. „Нашата цел е да предложим на нашите клиенти ефективни и надеждни логистични решения, като непрекъснато подобряваме и модернизираме нашите услуги и правим цялата верига за доставки по-екологична.“

Сградата използва нови технологии и модерен складов софтуер, за да разшири допълнително своите логистични възможности, които управляват всички услуги. Освен това терминалът предлага различни възможности за X-Dock дейности с единадесет автоматизирани и две специализирани рампи за микробуси, съхранение на ADR стоки, митнически склад и логистична площ от 3000 m² за високо стелажно съхранение за повече от 6000 палета. В допълнение, разпределените места за паркиране и трасета за камиони допринасят за подобрена работна среда с повече от 100 работни места в терминала.

DHL се ангажира да предоставя устойчиви логистични решения, които ще намалят всички свързани с логистиката емисии до нула до 2050 г. Затова новото съоръжение в София инвестира в устойчиви технологии, алтернативни задвижвания и устойчиви горива. Освен това конструкцията е снабдена с модерни климатични системи за минимизиране и пълен контрол на използването на енергийни източници, като пасивни охладителни решения, енергийно ефективни HVAC модули с ниска консумация и модерни вентилационни системи с рекуперация на топлина, които също допринасят за намаляване на въздействието върху околната среда.