fbpx Варненец отива на финала на Сомелиер на годината 2014 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Варненец отива на финала на Сомелиер на годината 2014

Сомелиерът Владислав Димитров от Варна е четвъртият финалист в конкурса Сомелиер на годината 2014. Той спечели регионалния полуфинал, който се проведе на 15-ти март в приятната атмосфера на хотел-ресторант "Хоризонт" в морската столица. 

По време на специално подготвената гурме вечеря от шеф Тодор Буров, състезателите показаха на гостите знанията и уменията си да представят и да сервират различни вина. Сред специално подбраните към ястията елитни български вина се откроиха  Ленеа Мускат на изба Домейн Мараш  и Мерул Мавруд Резерва на изба Румелия.

В крайното класиране, освен оценката на журито, състоящо се от  представители на Българската асоциация на професионалните сомелиери (БАПС) и Българската Асоциация на Сомелиерите и Виноценителите (БАСВ) , от особено значение беше и оценката на винолюбителите, които участваха във винената вечеря.

Титлата Винолюбител на годината спечели Катерина Зеленченко. Тя е четвъртата дама, която печели този приз, след като на първите три полуфинала в София, Севлиево и Пловдив, отличените отново бяха дами. Така жените показаха категорично превъзходство сред винолюбителите. При професионалистите превесът засега е мъжки.

Победителят Владислав Димитров ще се бори за честта да стане Сомелиер на годината 2014 на големия финал 28 март в Кемпински Зографски -София.