fbpx Специален проект ще увеличава заетостта в туристическия сектор | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Специален проект ще увеличава заетостта в туристическия сектор

Водеща снимка
Да

Специален проект ще увеличава заетостта в туристическия сектор

Кариерната платформа nPloy и Български Туристически Съюз (БТС) стартират съвместен проект с мисията да увеличат заетостта в туристическия сектор, който все още е силно засегнат от пандемията.

Неблагоприятната статистика от изминалата година провокира nPloy и БТС да обединят усилия в посока намаление на безработицата в сектора и стимулиране на младежите с интерес в бранша. Осъзнавайки трудностите и ограниченията, пред които са изправени работещите в туризма, БТС организира курсове за теоретична и практическа подготовка за следните специалности:

1. Екскурзоводско обслужване (Екскурзовод)
2. Туристическа анимация (Аниматор в туризма)
3. Организация на хотелиерството (Хотелиер)
4. Хотелиерство (Камериер)
5. Организация на туризма и свободното време (Организатор на туристическа агентска дейност)
6. Селски туризъм (Организатор на туристическа агентска дейност)
7. Туризъм (Планински водач)

Успешно преминалите обученията получават диплома за професионална квалификация. Тази диплома и удостоверението за стаж ще са основание за допускане до изпит за лиценз в Министерство на туризма.

Екипът на nPloy подкрепя каузата като безвъзмездно разпространява комуникацията за кампанията във всички социални медии и публикува обявите на своята платформа. Там всеки заинтересован може да разгледа условията и да кандидатства по програмата по лесен и удобен начин.
"Основната ни цел е да променим пазара на труда, като целият екип е посветен на това да направи процеса по търсене и намиране на работа лесен, достъпен и бърз. Щастливи сме да подкрепим БТС в мисията им да развият туристическите професии в страната", каза Мария Петрова, Мениджър Бизнес Развитие на nPloy.

Програмата включва 7 тримесечни професионални обучения по различни туристически специалности, в които всеки участник ще усвои нужните му теория и практика за успешен кариерен старт. Преминалите курсовете придобиват:
- Възможност за започване на работа;

- Професионална диплома - най-високата квалификационна степен за специалността;

- Професионално удостоверение за практика от страна на БТС.