fbpx Калина Петкова става зонален лидер „Корпоративни комуникации Югоизточна Европа“ в Schneider Electric | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Калина Петкова става зонален лидер „Корпоративни комуникации Югоизточна Европа“ в Schneider Electric

Калина Петкова поема ролята на Зонален лидер „Корпоративни комуникации Югоизточна Европа“ (Global Communications Leader South East Europe) в Schneider Electric. Тя ще отговаря за комуникациите на глобалния лидер в енергийното управление и автоматизацията в 15 държави от Югоизточна Европа: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Косово, Молдова, Румъния, Северна Македония, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватска, Черна гора, както и в Армения.

Калина Петкова е част от екипа на „Шнайдер Електрик България“ вече десет години, през които отговаря за комуникацията на компанията в България, а също и в Албания, Косово и Северна Македония.

„Приех тази роля на проектен принцип, което е отлична практика в Schneider Electric. Чрез нея компанията дава на служителите си възможност за натрупване на по-широки впечатления и разнообразни компетенции в различни области, а това е изключително интересно за мен. Schneider Electric прави възможно един човек да събере знания и опит, които да прилага в бъдеще, но също да изгради мрежа от контакти, която е особено важна при изпълнението на по-големи проекти.”, коментира Калина Петкова.

Калина е завършила „Връзки с обществеността“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Притежава магистърска степен по „Философия“ и докторска степен по „Междукултурна комуникация“ от най-старото ни висше училище. Работила е за маркетинговите комуникации на различни брандове в различни сегменти, както и в изследователски и доброволчески проекти. Преподава в магистърска програма „Семиотика, език и реклама” на СУ.