fbpx Отличиха най-добрите търговски представители на България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отличиха най-добрите търговски представители на България

Службата по търговско-икономическите въпроси /СТИВ/ на България в Индия получи първа награда за най-добър търговски представител на страната ни в чужбина. Бронзовата статуетка „ХЕРМЕС” и грамота получи търговския ни представител там Стефан Йонков. Отличието е за увеличаване на българския износ, положително изменение на инвестициите и броя на чуждестранните туристи в България, за активна работа с българския бизнес и съдействие за постигане целите и задачите на БТПП.

В приветствието си към присъстващите заместник-министърът на икономиката Любен Петров подчерта, че министерството разчита на мнението и оценката на бизнеса за подобряване на подбора и оптимизиране дейността на търговските представители в чужбина. Очаквам от нашите търговски аташета да продължат да работят активно, в партньорство с бизнеса, да провеждат проактивна експортна политика и популяризиране на България като стабилна, модерна и перспективна за партньорство страна, каза още заместник-министърът на икономиката. Той допълни, че предстои създаването на web-базирана информационна система, която да позволява постоянна връзка в реално време със СТИВ и да събира на едно място наличната информация за тяхната дейност.

Второ място в класацията зае Службата по търговско-икономическите въпроси на страната в Румъния, като отличието Почетен диплом бе връчено на Бронислав Денев. На трето място Палатата класира Службата по търговско-икономическите въпроси на България в САЩ и с Почетен диплом беше удостоен представителят ни там Иво Константинов. Награди получиха и останалите номинирани служби – СТИВ в Арабска Република Египет, СТИВ в Италия, СТИВ в Република Казахстан.