fbpx Рекорден брой дами кандидатстват за менторска програма на Сдружение „Дамски форум“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Рекорден брой дами кандидатстват за менторска програма на Сдружение „Дамски форум“

Поредното, четвърто издание на престижната менторска програма на Сдружение „Дамски форум“ събра рекорден брой кандидати – 48 млади жени със смели идеи за бизнес или дръзновени намерения за корпоративна кариера.

От тях ще бъдат селектирани за работа с ментор 24 дами, като тази година програмата е надградена и със съпътстващи  колективни работни сесии с фокус върху комуникационни и презентационни умения, личностно развитие, бизнес и финансово планиране и други полезни практически теми за бизнеса.

По време на програмата, която започва в началото на април, участничките ще получат ценни напътствия и ще черпят от опита на 18 ментори измежду най-успелите дами в бизнеса у нас, а за първи път част от участничките ще работят с чуждестранен ментор. Менторската програма продължава 12 месеца.

Лектори в семинарната програма са водещи специалисти в съответните области като Лидия Шулева (стратегия и бизнес планиране), Силвия Василева (целеполагане и успешни продажби), Диана Николаева (бюджетиране и финансов план), Катя Димитрова (пиар и публични комуникации), Анета Савова (отношения със заинтересовани страни и вземане на решения) и Анна Колева (кризисен мениджмънт)

В процеса на подготовка на програмата активно се включиха и нейните посланици – дами с успешен бизнес и свои последователи,  които да вдъхновяват кандидатките с постиженията си: Михаела Савова, основател на платформата за лидери Leader Talks и утвърден художник в сферата на криптоизкуството; Денина Мартин, водещ блогър  със собствена модна линия, Denina Martin Collection, за модерната, уверена, но същевременно нежна и чувствителна жена на нашето време; Боряна Узунова, oсновател на платформата Nold, която развива каузата и бизнеса на устойчивата мода.

По повод старта на програмата Жанет Захариева, председател на Управителния съвет на Сдружение „Дамски Форум“, споделя:

„Не сме изненадани от успеха на програмата и от големия интерес към нея тъкмо в предизвикателните времена, в които живеем. Пред очите ни бизнесът се трансформира, преминава на нови, по-високи обороти – оттук потребността от млади жени-предприемачи, които да се развиват с размах. Вярваме, че интуицията и волята на нежния пол са техен верен съюзник. А ние като сдружение на едни от най-изтъкнатите дами в бизнеса у нас можем много да им дадем със своите знания и опит и това се потвърждава в предишните издания на програмата.“

Участието в програмата е безплатно, а кандидатите подлежат на селекция от международната менторска програма „Одисей“.

„Оценяваме високо постиженията на менторската програма в България“, посочва международният ѝ координатор Мюриел Антон. „И тази година имаме много интересни кандидатури и възнамеряваме да предложим международен ментор към силния български менторски екип. Предаването на опит в съчетание с изграждането на полезни и перспективни контакти в бизнес средите е решаващо за успеха на нашите кандидатки“, казва в заключение тя.

Сред менторите в тазгодишното издание на програмата са водещи дами на управленски позиции или предприемачи в сфери като банки и финанси, индустрия и търговия, мода и стил на живот, маркетинг и комуникации, личностно развитие и коучинг.