fbpx “R&М България производство“ връчи дипломи на ученици по проект за дуално обучение | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

“R&М България производство“ връчи дипломи на ученици по проект за дуално обучение

 „R&М България производство“ връчи сертификати на учениците, преминали успешно обучителния практически курс по проекта за насърчаване на връзката между образованието и бизнеса „ДОМИНО“ (дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото).

Участниците в проекта преминаха професионалната си подготовка в R&M България производствопо“ време на обучението си в 10-ти, 11-ти и 12-ти клас, като практическите занимания се провеждаха в компанията. Всички ученици са възпитаници на Професионална гимназия по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров“ в София от специалност „Електрообзавеждане на производството“.

Проектът „ДОМИНО“ има за цел да повиши качеството на професионалното образование, поставяйки фокус върху практическото обучение и осигурявайки възможност учениците да се докоснат до реални задачи и предизвикателства от бъдещата им професия. Инициативата е финансирана в рамките на българо-швейцарската програма за сътрудничество и се реализира съвместно с Министерството на образованието и науката, Министерството на труда и социалната политика и Министерството на икономиката.

В „R&М България производство“ (Reichle and De-Masari Bulgaria Production) вече тече подготовка за старта на новите практически занятия на учениците, които ще вземат участие в проекта „ДОМИНО“ през есента. „Очакваме да посрещнем отново в началото на новата 2020/2021 учебна година десетокласниците от същата специалност на софийската професионалната гимназия“, коментираха в заключение от R&M.