fbpx Бизнес климатът се подобрява за шести пореден месец | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бизнес климатът се подобрява за шести пореден месец

Бизнес климатът се подобрява за шести пореден месец

Инвеститорите, които спазват българските закони, се чувстват добре в страната“. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на церемония по връчването на сетрификат за инвестиция клас „А“ на „Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисиз Организейшън“ ЕООД. По неговите думи разширяването на дейността на компанията е поредното доказателство за доверието на инвеститорите в стабилността и предвидимостта на инвестиционната и бизнес среда в страната, както и за наличните предимства на аутсорсинг индустрията в България.

Министърът обяви, че шести поредни месец бизнес климатът в България се подобрява. Той припомни, че през последните три поредни тримесечия икономическият растеж е над 1%, а новоразкритите работни места само през първите три месеца на 2014 г. са 39 100.

Отличената инвестиция включва разширяване на дейността и обхвата на предоставяните услуги за страните в групата „Кока-Кола Хеленик” в сферата на финансите, човешките ресурси и обработката на данни. Разширяването на българския център е част от стратегическа инициатива за оптимизиране на разходите на компаниите в групата. Инвестицията се осъществява в периода юни 2013 – август 2014г. и включва придобиването на ново оборудване на стойност 1.7 млн. лева и още близо 20млн. лв. за оперативни разходи. За проекта са закупени компютърна и информационна техника и софтуер на стойност 1.4 млн. лв. и офис оборудване за 300 хил. лв.