fbpx Microsoft представя Windows 10 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Microsoft представя Windows 10

етикети

Microsoft разкри следващата си операционна система Windows 10 и представи версия за технически преглед за настолни компютри, която ще е налична 1 октомври. На представянето бяха анонсирани подобренията, предназначени за бизнеса, в т.ч. актуализирани възможности за потребителско обслужване и подобрени възможности за защита и управление. Компанията представи и най-мащабната си програма за отворено сътрудничество Windows Insider Program (WIP), чиято цел е да промени процеса на създаване и доставка на Windows, за да отговаря още по-добре на нуждите на потребителите.

Новата операционна система се адаптира към устройствата, използвани от потребителите – от Xbox конзоли до компютри, телефони, таблети и джаджи – и към техните нужди по един последователен, познат и съвместим начин, който позволява още по-голяма производителност. Windows 10 ще работи с още по-голям брой устройства – от „Internet of Things“ до корпоративни центрове за данни по целия свят. За всички тези устройства Microsoft ще представи и сходима програмна платформа за разработчици с единен магазин за мобилни приложения. Разработчиците ще могат да пишат приложения за различни видове устройства, позволявайки на потребителите по-лесно да ги откриват, купуват и актуализират.

Едно от направените подобрения е свързано с потребителските идентичности, а именно по-добра защита от пробив, кражба или фишинг. Windows 10 помага и за предотвратяване на загуба на данни посредством контейнери и разделители на данни на ниво приложения и файлове, което позволява защитата да следва данните от таблет или компютър до USB паметта, имейла или облака.

Windows 10 е с разширено Старт меню, приложенията работят в прозорец, има подобрения при оформлението, създаден е нов бутон Task View, който дава възможност за един изглед за всички отворени приложения и файлове, което позволява бързо превключване и достъп с едно докосване до всички създадени работни плотове.