fbpx "Крина" ще дари на българските лекари от първа линия 3000 кг храни | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

"Крина" ще дари на българските лекари от първа линия 3000 кг храни

"Крина" ще дари на българските лекари от първа линия 3000 кг храни

Във връзка с удълженото извънредно положение в страната и разпространението на Covid-19, търговската марка Крина подкрепя националната кампания на Български лекарски съюз „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ с 3000 кг. хранителни продукти от първа необходимост, които ще бъдат разпределени между лекарите, борещи се с вируса на първа линия.

Компанията произвежда и пакетира ориз, боб и леща, затова "Крина" ще зарадва стотици домакинства на медици от болниците в Самоков, Ботевград, Елин Пелин и Ихтиман с така ценните продукти и пожелание за кураж в тази ситуация.

„Изключително сме признателни за подкрепата и вярваме, че такъв тип жестове ни сплотяват и неизменно помагат в борбата с вируса“, заяви председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

"Крина" взема мерки и за обезпечаването на УМБАЛСМ „Пирогов“ с достатъчен брой респираторни апарати като една от първите стъпки е да направи дарение на чисто нов апарат за лечебното заведение.

Социално-отговорното решение на компанията е продиктувано от нарастващия брой заболели граждани на територията на България и трудното закупуване на животоспасяващата апаратура в условията на пандемия.

„Бизнесът ни е семеен и като такъв много добре умее да показва на всички нас, че трудности винаги ще има. Важно е как ще ги посрещнем. Призоваваме останалите родни бизнеси да се включат с каквото могат. Важно е да предаваме доброто помежду си.“, каза Мариана Младенова от "Крина"

Компанията ще дари и 10 000 лева на УМБАЛ Софиямед, с които ще бъдат закупени китове за PCR тестове за Covid-19.