fbpx Представяме български аромати и козметика в Германия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Представяме български аромати и козметика в Германия

Българската национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“ (БНАЕМПК) взе участие в комбинираното търговско изложение BIOFACH и VIVANESS 2023 с колективен щанд на своите членове в палата 3 С в Нюрнберг, Германия.

По време на четиридневното събитие от 14 до 17 февруари 2023 г. българските изложители се включиха във впечатляващото шоу на аромати и натурална козметика, в комбинация с органични продукти, съставки и храни, представени на форума. Събитието привлече огромен брой посетители - 36 000 професионалисти от 135 държави, любопитни към постиженията и развитието на сектора под мотото „Органично! Суверенитет на храните! Истински цени“. 

Органичният сектор се оказа устойчив на кризата и доказателство за това бяха впечатляващите общо 2765 изложители от 95 страни, сред които и България. Участието на българските компании се осъществи с подкрепата на Министерството на земеделието и ДФ „Земеделие“.

„Голямото предизвикателство пред сектора е как да продължим промяната в модела на мислене, паралелно със справянето с кризите, засягащи енергията, климата и биоразнообразието. Ние имаме своите конкретни функционални и новаторски решения за социална и екологична трансформация, като развиваме селскостопанска и хранително-вкусова промишленост по устойчив и щадящ ресурсите на природата начин“, каза Гергана Андреева, изпълнителен директор на Българската национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“. По думите й с участието на българските производители на органични продукти не само показваме качеството на родната козметика и храни, но ставаме част от решенията за развитие на сектора, в диалог с иновативни и отдадени бизнес оператори и визионери, с ясен фокус да достигнем до важната цел -  „30 процента органично“ до 2030 г.