fbpx Стипендии ще насърчават млади жени да работят в ИТ индустрията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Стипендии ще насърчават млади жени да работят в ИТ индустрията

Progress обяви днес старта на кандидатстването за стипендиантската програма „Жените в технологиите“. Стипендиите, които са на обща стойност 6000 лв., целят да увеличат дела на жените в ИТ индустрията, насърчавайки повече млади жени да изберат ИТ за свой професионален път. Крайният срок за кандидатстване е 23 март 2023 г.

За стипендиите могат да кандидатстват момичета от втори, трети и четвърти курс от специалности „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Информатика“, „Информационни системи“, „Приложна математика“ или сходни от акредитирани университети в България. Кандидатките ще бъдат оценявани на база академични постижения, мотивационно писмо/есе и извънкласни дейности в областта на технологиите, математиката и програмирането.

Победителките ще получат еднократна финансова подкрепа от 3000 лв. и ще бъдат поканени да посетят офиса на Progress в София, където да се запознаят с дейността на компанията и утвърдени специалисти от екипа, както и с представители на вътрешната общност, подкрепяща професионалното развитие на жените в компанията – Progress for Her.

Progress продължава да поддържа и фонда си за стипендии „Жените в технологиите“ в Американския университет в България с ежегодно дарение от 7500 евро. Така от старта на цялата програма от 2020 г. досега Progress е дарила общо близо 52 000 лева в подкрепа на следващото поколение жени ИТ лидери.