fbpx Парафлоу внедри програма за оптимизиране на разходите за печат и бърза доставка на консумативи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Парафлоу внедри програма за оптимизиране на разходите за печат и бърза доставка на консумативи

Парафлоу внедри програма за оптимизиране на разходите за печат и бърза доставка на консумативи

Водещата българска ИТ компания Парафлоу Комуникейшънс имплементира иновативно решение за печат в Българо-американска кредитна банка (БАКБ). Решението е част от програмата Pay for print Light на Hewlett-Packard, чийто златен партньор е компанията, и автоматизира поръчката на оригинални консумативи в цялата офисна структура на БАКБ.
На сървър в централния офис на банката е инсталиран софтуер за известяване и автоматизирана поръчка към Парафлоу, който следи състоянието на принтерите в цялата страна. Той наблюдава, дали устройствата са работоспособни, дава сигнал ако има проблем, следи нивата на тонер касетите и когато паднат под 20% автоматично изпраща поръчка за доставка. В рамките на 48 часа необходимият консуматив се доставя от Парафлоу в съответния офис.

Голямо предимство за банката е, че не се налага да се презапасява с излишни консумативи, тъй като при нужда те се доставят точно на време и ежемесечно се издава единна фактура за всички доставки. Автоматизирането на процеса помага да се намалят разходите за печат във финансовата институция, като това е свързано и с общата преференциална цена за печат, която получава банката при ползването на програмата.

Уеб базираното приложение, върху което се гради решението Pay for Print, позволява да се правят различни справки за натовареността на всяко устройство. Техническият изглед показва информация за всички устройства, техните IP адреси, серийни номера, състояние на консумативите, общо състояние на принтерите, физическо местоположение на устройствата, последна дата и час, когато е било активно.

Приложението дава и редица подробни отчети: текущо ниво на тонер касетите за всяко устройство и всеки цвят, отчитане на броя отпечатани страници за всяко устройство, датите, на които са сменени тонерите и колко дни е печатано със съответната тонер касета, информация за обема печат, направен за определен период за всяко устройство.

ИT мениджърът на банката Методи Цвектов коментира, че благодарение на тези отчети вече се прави точен анализ на това, дали устройствата в офисната мрежа на банката са разпределени правилно и са натоварени оптимално. „Внедряването на програмата за печат ни освобождава от разходи и процеси, свързани с поръчка и доставка на консумативите, което повишава ефективността на екипа ни. Така успяваме да пренасочим вниманието си в изпълнение на по-приоритетни задачи, а тези вече са напълно автоматизирани.” - допълва Цветков.