fbpx Петият национален конкурс за детска рисунка "Моето ДЗИ" стартира с две нови категории | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Петият национален конкурс за детска рисунка "Моето ДЗИ" стартира с две нови категории

За пета поредна година стартира националният конкурс за детска рисунка "Моето ДЗИ". Тази година темата на рисунките, с които ще могат да се изявяват деца на възраст от 6 до 14 години, е "Безопасността на пътя". За да отговори на повишаващите се интереси и възможности на децата в дигиталните технологии, в тазгодишното издание ДЗИ разширява обхвата на конкурса и предоставя поле за изява на креативните млади творци в още две категории – „Компютърна рисунка“ и „Видеоклип“, освен традиционното състезание за „Рисунка“. Така децата вече имат възможност да участват със свои творби в една от трите категории, а защо не и във всички три.
Сроковете за участие за категориите "Рисунка на хартиен носител" и "Компютърна рисунка" са до 30 юни 2018 г., а за категорията "Видеоклип" - до 30 август 2018 г.
Едни от най-популярните влогъри - FlapaBoom и Мирела Лилова, подкрепят „Моето ДЗИ“ 2018 и със собствени видеа ще покажат интерпретациите си по темата за безопасността на пътя. Те ще бъдат публикувани в профилите им в социалните мрежи (Youtube, Facebook и Instagram), както и на фейсбук страницата на ДЗИ, за да послужат за вдъхновение и пример за младите творци.

В категорията "Компютърна рисунка" децата следва да представят по креативен и интересен начин своите идеи по зададената тема, използвайки най-популярните графични редактори. Видеоклипът трябва да представя, в какво се изразява безопасността на пътя през погледа на най-малките участници в уличното движение. Видеоклиповете и компютърните рисунки следва да бъдат качени на платформата на конкурса https://my.dzi.bg/children/. На същия адрес може да бъде открита подробна информация за условията и необходимите документи за участие в "Моето ДЗИ" 2018.

Победителите ще бъдат определени от компетентно жури, като авторите на десетте най-високо оценени творби в категория „Рисунка“ ще получат стативи и пособия за рисуване, а първите трима победители в останалите две категории „Компютърна рисунка“ и „Видеоклип“ ще бъдат наградени с таблети.
Конкурсът за детска рисунка е част от мащабния проект "Моето ДЗИ", който насърчава устойчивия начин на живот сред подрастващите и допринася за повишаване на застрахователната им култура, както и културата за безопасност на пътя. До момента повече от 7000 млади художници са взели участие през четирите години от началото на провеждането на конкурса.