fbpx По-малко сол в деня на сърцето | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

По-малко сол в деня на сърцето

По-малко сол в деня на сърцето

Прекомерната употреба на сол е сред рисковите фактори за сърдечно-съдовите заболявания, напомниха здравните власти в деня на сърцето. „За България с по-малко сол” - каузата на „Сачи добро за теб” за ограничаване употребата на сол в дневното меню на българите, бе дадена за пример от здравните власти като изключително важна проява на социална ангажираност към здравословния начин на живот по време на кампанията, организирана от Министерството на здравеопазването на 29 септември - Световния ден на сърцето.

Редуцирането на солта и мазнините в менюто на българите е в основата на каузата, издигната от „Сачи”, която създаде първата по рода си серия месни продукти с до 30% по-малко сол. Новата серия е резултат на едногодишните проучвания на добрите европейски практиките и регламентирането им в различни държави на ЕС, както и в отговор на новите реалности по отношение на стремежа към здравословно хранене в страната ни, стана ясно от думите на Кирил Хаджидинев, маркетинг директор на компанията, лансирала марката, който бе гост на събитието. Той изрази увереност, че инициативата на „Сачи” ще намери своите последователи, защото подобна кауза е по-голяма от една търговска марка.

Стартът на каузата „За България с по-малко сол” беше даден на 20 септември с включването на инсталация под формата на гигантска солница пред министерството на здравеопазването, в близост до метростанция Сердика. Тя символизира количеството сол, което България би могла да спести, ако избере само един ден с по-малко сол.