fbpx Повече спорт за децата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Повече спорт за децата

Популярни личности демонстрираха спортни умения и състезателен дух в развлекателната надпревара с щафетни игри, организирани от Orange Fitness България с цел поощряване на децата към практикуване на спорта като начин на живот.

Участвайки в два отбора със свежи плодови имена „Портокал“ и „Лимон“, Ирен Онтева, Радост Драганова, Симона Пейчева, Юлия от дует „Мания“ и техните малчугани премериха сили срещу противниковия отбор, който не отстъпваше с хъс за победа от страна на Ники Кънчев, Марта Вачкова, съпругата на Калин Сърменов - Боряна и рожденичката Деси Тенекеджиева. Целта беше чрез личния пример на хора, постигнали професионални успехи и популярни в общественото пространство да бъде поощрен нтереса на деца и възрастни към спорта като начин на живот.

«Бързи, смели, спортни» е първата от поредица инициативи на Orange Fitness България под надслов «Движението е живот». Мисията на спортния клуб е да съдейства за повишаване качеството на живот, привличайки към редовни спортни занимания хора от различни възрасти и популяризирайки физическата активност като грижа за здравето .

Инициативата ще се провежда регулярно и дългосрочно с цел да се постигне максимален ефект. След “Бързи, смели, спортни“, второто събитие от серията ще бъде посветено на деца в неравностойно положение. В средата на месец май ще стартира съвместна инициатива с дом „Славейков" за деца, лишени от родителски грижи в община Илинден със съдействието на Фондация „Дечица“. Под ръководството на опитните спортни педагози на Orange Fitness в два поредни месеца възпитаниците на дома ще се занимават със специализирана гимнастика в залите на клуба. Третата вълна ще се проведе на открито в Южен парк.