fbpx Започва фестивалът "Опера в парка" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Започва фестивалът "Опера в парка"

На 4 юли започва фестивалът „Опера в парка“, който ще продължи да 27 юли. Певци и музиканти и балетисти отново ще излязат на открито с постановки в парка на Националната военна академия „Г. С. Раковски”.

В афиша на фестивала са класическите балети: „Лебедово езеро” от П.И.Чайковски, „Жизел” от Адолф Адам, „Дон Кихот”от Лудвиг Минкус и „Зорба гъркът” от Микис Теодоракис. Спектаклите за възрастни започват от 20 часа.

„Тук, танцувах за първи път в „Лебедово езеро”- си спомня балерината Марта Петкова. Преди спектакъла валя проливен дъжд. Въпреки всичко, „Лебедово езеро” не се отложи. Няма да крия. Всички се уплашихме, но все пак успяхме да се концентрираме в такъв момент - каза примата, която изпълнява ролята на Одета/Одилия. - Спектакълът мина много добре, просто имахме хубава публика. Хората ни чакаха цял час да почистим. После седяха дълго заедно с нас, никой не си тръгна. Можехме да изместим представлението за другия ден в операта, но в парка изживяването е друго - те, хората нали затова идват."

Билети могат да се купят на касата на операта в София на цени от 15, 20, 30 и 40 лв. Билетите за детските представления струват 10 лв.

Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2014 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.