fbpx Повече участници на изложението "Ваканция и СПА Експо" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Повече участници на изложението "Ваканция и СПА Експо"

Разполагаме с огромен потенциал в сферата на СПА туризма, който трябва да развиваме. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при откриването на юбилейното 30-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо 2013“. Българските туристи са най-големият брой посетители и ползватели на тези услуги – над 70 %, трябва да направим възможното този вид туризъм да стане привлекателен и за чуждестранните почиващи, допълни още министърът. Той подчерта, че България е втората държава в света по брой минерални извори след Исландия.

През май 2013 г. България ще бъде домакин на годишен конгрес на Европейската СПА асоциация, която обединява професионални организации от 20 европейски страни. Там ще бъдат поканени страни, които традиционно се интересуват от СПА услуги – Индия, Китай, Япония. Чрез този конгрес и чрез днешната туристическа борса се надяваме да успеем да привлечем повече туристи и да увеличим дела на СПА туризма, каза министърът.
Общо 270 представители участват в юбилейното издание на „Ваканция и СПА Експо 2013“ – с 50 повече спрямо миналата година. От тях 200 са българските представители и 70 – чуждестранните. Министерството на икономиката, енергетиката и туризма има свой щанд с 31 участници – 15 общини и 16 браншови организации.