fbpx Представихме туристическите ни възможности в Тел Авив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представихме туристическите ни възможности в Тел Авив

Между България и Израел съществуват здрави политически и икономически връзки, а нашата основна цел е да ги запазим и доразвием. Това каза зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов на откриването на деветнадесетото издание на международното туристическо изложение IMTM 2013, което се провежда в Тел Авив, Израел. Г-н Маринов бе почетен гост на откриването по лична покана на министъра на туризма на Израел Стас Мисежников, който посети българския щанд и разговаря с изложителите.
International Mediterranean Tourism Market е едно от най-значимите туристически изложения в региона, а страната ни е традиционен участник в него. През тази година България се представя като целогодишна туристическа дестинация с акценти върху зимен, летен, балнео и спа туризъм. Акцент в българското участие са и възможностите на нашата страна за провеждане на културно-познавателни турове. По време на представянето страната ни се радва на изключително голям интерес от страна на посетителите. Зам.-министър Маринов представи предимствата на България като туристическа дестинация и в интервюта за израелски медии, сред които е и най-големият телевизионен канал в Израел – Канал 2.
International Mediterranean Tourism Market е първото туристическо изложение в източно-средиземноморския регион на Израел и е едно от най-значимите в региона. През 2012 г., на площ от 4 400 кв.м. в него участваха над 1 130 изложители от 36 страни, а броят на посетителите надвиши 23 500, от които 11 800 професионална публика.