fbpx Профилинк с нова корпоративна идентичност и става част от индустриалната група LINKIN | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Профилинк с нова корпоративна идентичност и става част от индустриалната група LINKIN

Една от най-успешните производствени компании и търговски марки в България  приключ близо едногодишен проект по препозиционирането и цялостния си ребрандинг.

„След много усилена работа вече можем да покажем новата си бранд архитектура, а заедно с това и новата визия на Профилинк. Проектът стартира преди повече от година и съвместната работа с водещи специалисти в областта ни даде възможност да постигнем този успех. Официалното пускане на новите марки е планирано за последната седмица на март.“ – казва Мариета Зайкова, Бранд мениджър в компанията.

LINKIN е основната индустриална търговска марка, под чиято шапка ще се развиват производствените мощности и други бизнеси в групата. Другата сериозна промяна в бранд стратегията на компанията касае Профилинк, който става архитектурен продуктов бранд на LINKIN и ще продължава да се фокусира в разработване на алуминиеви и ПВЦ системи за прозорци, врати, фасади, перголи и др.

Към момента компанията разполага с голям завод за ПВЦ профили край Пловдив, предприятие за рециклиране на ПВЦ отпадъци и собствен соларен парк на покрива на производствената си база. Изграждането на рециклиращи инсталации и соларни паркове са част от дългосрочната стратегия за устойчиво развитие на фирмата.

Преди няколко години започва строителството на високотехнологичен завод за алуминиеви профили, както за архитектурни, така и индустриални приложения, чието откриване предстои тази година. С този ход, Профилинк навлиза в нов бизнес – производство на алуминиеви профили и разработване на собствени алуминиеви архитектурни системи.