Първа инвестиционна банка стана банка на годината

Асоциация „Банка на годината” обяви победителите в традиционните финансови награди в 7 категории които се провеждат за 15-ти път. Призове получават:

Пазарен дял: Първа инвестиционна банка
Динамика на развитието: Корпоративна търговска банка
Ефективност: Райфайзенбанк (България)
Чуждестранен банков клон: Ситибанк Н.А – клон София
Банка на клиента: УниКредит Булбанк
Приз на „Тайния клиент”: Райфайзенбанк (България)

Победителят в категорията „Банка на клиента” се определя от гласуването на потребителите в Интернет на сайта на асоциацията до деня на обявяването му, а призът на „Тайния клиент” по уникално маркетингово проучване на работата на фронт офисите на над 500 банкови клонове в София и страната. Победителите в останалите категории се определят по методика на Асоциацията, съгласувана с Банков надзор в БНБ от комитет от финансови експерти.
Досега престижният приз „Банка на годината” са получавали Сосиете Женерал Експресбанк, Обединена българска банка, Банка ДСК, Райфайзенбанк (България), Юробанк И Еф Джи България (Пощенска банка), УниКредит Булбанк, Първа инвестиционна банка и др.

Събитието се организира от „Асоциация Банка на Годината“, чиито учредители са финансовият експерт Андрей Пръмов, партньорът в Делойт България - Силвия Пенева, партньорът в Мур Стивънс България - Стефан Ненов, създателят на призовете Банка на годината и собственик на търговската марка и бивш издател на в. Пари - Валентин Панайотов, специалистът по публични комуникации Максим Бехар и др.