fbpx Първа копка на модерен логистичен център на DHL в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Първа копка на модерен логистичен център на DHL в София

DHL инвестира в нов модерен логистичен терминал, проектиран по най-високите изисквания и стандарти. Първа копка за новата логистична база на DHL Freight направиха днес Георги Илиев, кмет на СО Район Слатина, Павел Павлов, Управител на DHL Logistics, Атанас Атанасов, Управител на Бараж Груп, Калоян Стефанов, Управител на DHL Logistics, Ивета Монева, Финансов Мениджър на DHL Logistics.

Внушителният нов проект ще се простира на площ от 12 309 м² в близост до Летище София, на ул.„Източна тангента“ и бул.„Христофор Колумб“. 

Базата е изградена от крос-док с площ  800 м², административна част с площ от 1200 м² и складово хале от 3000 м², като изпълнението ще бъде ускорено от сглобяемите стоманобетонни елементи, заложени в конструкцията, която ще бъде завършена с панели от минерална вата. В складовото хале със светла височина 11,70 м² ще се извършва високо-стелажно складиране на транспортни палети, което е допълнено от възможността за “side-loading”. Предвидена е най-съвременната система за пожарогасене с бързо действие тип ESFR, съгласно най-високите стандарти. Крос-докът включва „inbound” зона с 6 рампи, “outbound” зона с 5 рампи, включително ниво-изравнителна рампа тип “Jumbo”.

Офис помещенията в административната част са изградени в съответствие със съвременните изисквания за комфорт, осветеност, шумо- и топлоизолация, както и за достъпност на средата за хора в неравностойно положение. Изграждането на цялостната площадка на обекта включва 4500м² маневрени площи, 11 товаро-разтоварни рампи, паркинг за 44 леки и 8 лекотоварни автомобили като над 35% от общата площ са предвидени за озеленяване. Проектантът на новата логистична база „Енергопроект” и строителят „Бараж Груп“ гарантират приключване на амбициозния проект до края на ноември 2021.