fbpx От понеделник, 22 март, влизат ограничения за цялата страна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

От понеделник, 22 март, влизат ограничения за цялата страна

Водеща снимка
Да

От понеделник, 22 март, влизат ограничения за цялата страна

От понеделник за 10 дни се въвеждат ограничителни мерки в цялата страна, обяви на брифинг министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Спират посещенията в заведенията, допускат се само доставки за дома и офиси. Всички собственици на хотелите трябва да организират дейността си, така че посетителите да могат да се хранят в стаите. Преустановяват се учебните занятия, с изключение на упражнения за определени специалности във висшите учебни заведения. Държавните изпити ще се провеждат присъствено.

Спират работа детските градини и ясли.

Спират се посещенията в казина, във всички търговски обекти, предлагащи нехранителни стоки с нетна площ над 300 кв.м, с изключение на хранителните стоки. Спират се посещенията в търговските центрове и молове, като в тях ще продължат да работят само аптеки, оптики, зоомагазини, химическо чистене, банки и телеоператори. Спира се провеждането на конгреси и конференции, семинари, обучения, изложения и др. мероприятия в обществена форма. Спират работа фитнес залите и басейните. Преустановяват се посещенията на кина, музеи, танцови занятия и др. Не се допускат тържества, сватби и кръщенета с повече от 15 човека.

Заболеваемостта в страната средно е 483 на сто хиляди, което ни отрежда 9 място в ЕС, каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. България с нищо не е изключение в ситуацията и с нищо не е уникална, добави той. Вълната от английския вариант на вируса обхвана целия континент, като сега в Централна Европа и на Балканите са най-високите стойности, каза още Кунчев.

Facebook коментари