fbpx От понеделник, 22 март, влизат ограничения за цялата страна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

От понеделник, 22 март, влизат ограничения за цялата страна

От понеделник за 10 дни се въвеждат ограничителни мерки в цялата страна, обяви на брифинг министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Спират посещенията в заведенията, допускат се само доставки за дома и офиси. Всички собственици на хотелите трябва да организират дейността си, така че посетителите да могат да се хранят в стаите. Преустановяват се учебните занятия, с изключение на упражнения за определени специалности във висшите учебни заведения. Държавните изпити ще се провеждат присъствено.

Спират работа детските градини и ясли.

Спират се посещенията в казина, във всички търговски обекти, предлагащи нехранителни стоки с нетна площ над 300 кв.м, с изключение на хранителните стоки. Спират се посещенията в търговските центрове и молове, като в тях ще продължат да работят само аптеки, оптики, зоомагазини, химическо чистене, банки и телеоператори. Спира се провеждането на конгреси и конференции, семинари, обучения, изложения и др. мероприятия в обществена форма. Спират работа фитнес залите и басейните. Преустановяват се посещенията на кина, музеи, танцови занятия и др. Не се допускат тържества, сватби и кръщенета с повече от 15 човека.

Заболеваемостта в страната средно е 483 на сто хиляди, което ни отрежда 9 място в ЕС, каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. България с нищо не е изключение в ситуацията и с нищо не е уникална, добави той. Вълната от английския вариант на вируса обхвана целия континент, като сега в Централна Европа и на Балканите са най-високите стойности, каза още Кунчев.