fbpx Пътуванията със самолет за коледните и новогодишни празници | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пътуванията със самолет за коледните и новогодишни празници

Много българи пътуват извън страната за ноледните и новогодишни празници, а други се връщат в родината, за да бъдат със своите близки. Кои са предпочитани дестинации и откъде се прибират най-много наши сънародници, разказват експертите в самолетните пътувания eSky.
Анализът е на база закупени самолетни билети за период на пътуване 21-31 декември, като не се отчитат билетите по вътрешни полети в България, които също са значителен брой.

Най-много пътувания със самолет извън страната, също както и през миналата година, ще има до Лондон, Великобритания – дестинация с пет летища и няколко авиокомпании, опериращи полети от София, Варна, Бургас и Пловдив. На второ място по посещаемост по време на празниците е Рим, Италия, следван от Германия с най-много закупени билети до Франкфурт и Берлин.
При пътуванията към България Лондон отново е фаворит с най-много закупени билети до страната, което се дължи и на големия брой българи, живеещи там. Много са и сънародниците ни, които пътуват от Германия, Италия и Испания.
Ако все още има хора, които се колебаят дали да не заминат някъде в последния момент за Нова година, все още има доста добри цени на самолетни билети до дестинации като Париж, Лондон, Брюксел, Берлин, Мадрид, а дори и град Акаба в Йордания.