fbpx Роботи и изкуствен интелект на столичното ларго | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Роботи и изкуствен интелект на столичното ларго

Демонстрация на роботи, програмиране на живо, иновации във виртуалната реалност представят събитията RoboLab и VR Lab от инициативата {Запознайте се и програмирайте} – Европейска седмица на програмирането, организирани от младежкото сдружение в обществена полза „ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ИНТЕРАКТИВНИ И МЕДИЙНИ ПРОГРАМИ“.

В инициативата „Запознайте се и програмирайте" участват Австрия, България, Хърватия, Чехия, Германия, Унгария, Казахстан, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Швейцария и Украйна.

На 21 и 22 октомври 2017 - деца, младежи, граждани и гости на столицата ще могат да се телепортират безплатно в света на утрешния ден. Мястото е под стъкления покрив на Античния културно-комуникационен център „Сердика“ с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и със съдействието на Министерство на културата.
На 21 октомври демонстрациите с роботи започват в 11:00ч. и продължават до 16:00ч.
На 22 октомври VR Lab ще започне в 17:00ч. и ще продължи до 21:30, като след залез слънце на голям мултимедиен екран зрителите ще могат да видят виртуалните проекции, преживявани от останалите, за да бъдат подготвени за това приключение.
Всички зрители ще могат да се забавляват безплатно и интерактивно с различни продукти и технологии, както и ще се научат да програмират базово. Предвидени са и състезания с предметни награди и 3D моделиране.

В технологичния спектакъл се включват ексклузивно училището по роботика „Робопартанс“ и VRstore.bg. На сцената ще вземат участие и нашумелият „неуспял“ рапър YoOne, а през останалото време ще има диджей сет, лазерно шоу и кареоке.
Целта на инициативата е деца и младежи на възраст между 8 и 24 години да се запознаят със света на технологиите и програмирането по забавен начин. Целта на събитията е да покаже на младите хора колко забавно може да бъде програмирането и как може да се използва, за да се даде живот на идеи чрез кодиране.
RoboLab и VR Lab на младежкото сдружение в обществена полза „Лаборатория за интерактивни и медийни програми“ бяха избрани сред стотици предложения и с тях приключва паневропейската инициатива в София и Европа.